Të gjitha kategoritë
Blogs

Shqip /  Lajmet e fundit  /  Blogs

Krahasimi i pro-ve dhe kundrave të furrës së murit dhe sobës range

Apr.28.2024

Duke menduar për përmirësimin në një furrë me mur snazzy dhe dyshen e gatimit në vend që të qëndroni me gamën tuaj të besuar? Epo, përgatitu për koston – mund të jetë më e lartë, mirë, ndoshta shumë më e lartë. Por hej, ka një vijë argjendi! Zgjedhja për pajisje të veçanta vjen me përfitimet e saj. Imagjinoni të mos keni kurrë nevojë të përkuleni për të kontrolluar përsëri pjekjen tuaj – tani, kjo është e paçmueshme, apo jo?

 

Jeta ka të bëjë me marrjen e vendimeve, dhe ne jemi këtu për ta bërë atë një fllad për ju. Le të zhytemi brenda dhe t'i thyejmë të gjitha së bashku!

Avantazhet dhe disavantazhet e një furre muri

Furrat me mure janë super fleksibël dhe të volitshme— ju mund t'i personalizoni ato për t'u përshtatur me stilin tuaj të gatimit. Por hej, ka një kapje. Nuk ka të bëjë vetëm me blerjen e furrës; Është si të regjistrohesh për një paketë për përmirësimin e kuzhinës, me kabinetin dhe punën elektrike, plus kostot e punës— të gjitha duke shtuar.

Avantazhet:

 

S'ka më përkulje:

Kur po e nxirrni me kujdes atë pastë delikate nga furra, shqetësimi për t'u përplasur me gjërat bëhet një gjë e së kaluarës nëse furra juaj është në nivelin e syve.

 

Gatimi me shoqërinë:

Ke qenë ndonjëherë kaq i përqendruar në gatimin në sobë, saqë harron se çfarë ka në furrën poshtë? Të kesh zona të veçanta gatimi me furra Wall do të thotë se ti dhe partneri juaj i gatimit mund të keni secili hapësirën tuaj, duke e bërë punën ekipore një fllad.

 

Fleksibiliteti:

Duke pasur furra të shumta Wall ju lejon të gatuani pjata të ndryshme njëkohësisht pa marrë hapësirë shtesë për dysheme. Është një përdorim i zgjuar i hapësirës së murit në dispozicion!

 

Siguria:

Vendosja e furrave murale në nivelin e syve zvogëlon rrezikun e aksidenteve, veçanërisht me fëmijët kureshtarë përreth. Gjithçka ka të bëjë me bërjen e shtëpisë suaj më të sigurt.

 

Poshtë:

 

Ju do të duhet të blini një kuzhine të veçantë:

Po, ju do të duhet të investoni në një tavë gatimi standalone, siç u përmend më sipër, duke e lidhur atë me një furrë muri mund të jetë më e pricier se sa të merrni një varg. Të zgjedhësh kombon e një furre muri dhe tavë gatimi do të thotë të marrësh përsipër koston e kombinuar.

 

Ju do të duhet të përditësoni kabinetet tuaja:

Gjetja e hapësirave për furrën tuaj Wall dhe Cooktop do të thotë përditësime të pashmangshme të kabinetit. Pasi të keni prerë në ato countertops të reja prej guri, ju jeni të angazhuar në madhësi dhe forma specifike për kuzhine.

 

Ju do të keni nevojë për një elektricist për të përditësuar qarqet:

Drejtimi i të dyja këtyre pajisjeve kërkon linja ose qarqe të dedikuara për një siguri më të mirë, që do të thotë të thërrasësh një elektricist për instalim— një kosto në të cilën duhet të marrësh në konsideratë.

Pjesa e sipërme dhe e poshtme e një diapazoni rrëshqitës

 

Pra, ju jeni duke menduar për një diapazon slide-in? Nuk je vetëm! Është si MVP i pajisjeve të kuzhinës, sepse është e lehtë në portofolin tuaj. Plus, ju do të kurseni në kostot e instalimit. Pikët!

 

Pro: Shpëtuesi i parave

Pse të merrni dy pajisje të veçanta kur mund të keni si sobë ashtu edhe furrë në një pako të ëmbël? Është si të godasësh një jackpot, përveç nëse shikon një shfaqje të bukur si një La Cornue.

 

Për sa brumë po flasim? Mund të kapësh një rang të lartë për 1,000 deri në 2,000 dollarë. Por nëse jeni duke shkuar për ndarje, bëhuni gati të bombardoni 500 deri në 1000 dollarë për tavën tuaj të gatimit dhe 1,500 dollarë e lart për një furrë muri.

 

Pro: Space Saver

Flisni për efikasitetin! Kombinimi i furrës dhe sobës në një njësi do të thotë se sapo keni fituar disa prona të çmuara kuzhine. Përshëndetje, ishull më i madh apo tavolinë ngrënieje! Dhe nëse keni hapësirë muri për një furrë, ju keni magazinim bonus për të gjitha ato blenders, oddities Tupperware, dhe kina trashëgimtare nga gjyshja.

 

Kon: Furra është poshtë poshtë

Sigurisht, përkulja për të kapur të mirat tuaja të pjekura mund të mos ju shqetësojë tani. Por imagjinoni disa vite në rrugë, kur nuk jeni aq të sfilitur sa më parë. Papritur, ngritja e tortës nga furra ndihet si një stërvitje, dhe kontrolli i temperaturës së gjelit të detit? Duket sikur je në Olimpiadë! Më beso, se gjeldeti i Ditës së Falenderimeve do të ndihet dy herë më i rëndë kur ta ngresh nga një furrë e nivelit të gjurit.

Çfarëdo që të bëni, ndoshta do të jeni më të kënaqur në afat të gjatë nëse e bazoni vendimin tuaj kryesisht në veçoritë funksionale të pajisjes ose kombinimit që plotësojnë më së miri nevojat tuaja personale të gatimit.

Kërkimi i lidhur me të